Besöken på en begravningsbyrå

Har varit på en begravningsbyrå två gånger i mitt liv och båda gångerna har det varit på exakt samma begravningsbyrå. Begravningskonsulterna i Stockholms län AB i Järna. Första gången var det med skolan när vi skulle gå till en begravningsbyrå för att få se hur det är där, hur det fungerar och allt omkring. Och andra gången var efter att farfar hade gått bort och jag följde med för att välja gravsten och gravering.

Det finns så otroligt många alternativ, vilket är bra för att man kan få det så som man vill ganska exakt, men i det läget när man är ledsen så orkar man inte med alla valen. Då vore det så mycket lättare om det bara var ett enkelt ja eller nej val, eller endast fem olika färger eller gravering att välja mellan. Inte som nu att man kan välja att designa det i stort sett exakt hur man vill. Det är klart att det blir lite lättare när de på begravningsbyrån ställer frågor och verklige försöker göra valet lättare för en men det är tillslut ändå en själv som måste göra valet. Och så är man rädd för att göra fel eller att det inte ska bli bra.

Begravningskonsulterna i Stockholms län AB var väldigt bra. Första gången visste jag inte riktigt vad jag skulle tycka, för då fick vi bara kolla igenom allting snabbt, men andra gången då det var på riktigt så tycker jag att de var bra, det kändes väldigt säkert och tryggt med dem.